waddeneiland vlieland

Vlieland,een eiland om bij weg te dromen.

Vlieland is het kleinste waddeneiland en ligt tussen de Waddenzee en Noordzee met 1.149 bewoners.De inwoners zijn gastvrij en vriendelijk.Er is één dorp genaamd oost- Vlieland waar ook de rode vuurtoren op de 40 meter hoge vuurboetsduin staat. Verder bestaat het eiland alleen uit prachtige gevarieerde natuur met zandstranden aan het noorden ,duingebieden, dennenbossen, kweldergebieden en bijzondere vogelgebieden.Er is een rijkdom aan flora en fauna. Het strand heeft een lengte van 20 kilometer. Op de oost punt ligt de jachthaven en op de westpunt ligt het natuurgebied de vliehors. 

Vlieland

Vanaf Harlingen het vasteland vertrekken er twee boten.De veerdienst en de sneldienst via rederij doeksen naar vlieland. De overtocht met de veerboot duurt ongeveer 1.30 uur. De sneldienst overtocht duurt ongeveer rechtstreeks 45 minuten en via Terschelling 1.5 uur.Vlieland is een autoluw eiland en uw kunt dus de auto niet meenemen.

ms vlieland boot
vlieland badhuis strandtent

Vakantie

Vlieland is een overzichtelijk eiland met één dorp genaamd Oost-vlieland.In het westen ligt het schitterende brede natuurgebied Vliehors.In het dorp kunt uw heerlijk lunchen of dineren bij één van de restaurants of gezellige bars.Proef de verse vis, garnalen of zelf gebrouwde biersoorten of eilandbitter.Bezoek een musea waar je een indruk krijgt van het vroegere eilandleven.En dan zijn er nog de prachtige ongerepte stranden met frisse zuivere luchten.Heerlijk uitwaaien en je opnieuw opladen tijdens je vakantie. 

Waddeneiland

Het is een heerlijk rustgevend en ontspannend eiland voornamelijk zonder auto en motorverkeer.Tijdens uw fiets of wandeltocht kunt uw genieten van de mooie natuur waar uw langs komt.Door de bossen en duingebieden.De kleurrijke jachtenhaven bezoeken met een verzameling aan schepen en boten.Aan de zuidkant van het eiland ligt het Unesco waddengebied met vele vogelsoorten.Je vrij voelen en onbekommerd je dagen doorbrengen op het mooie eiland Vlieland.

vlieland vuurtoren
vlieland oost centrum dorp

shoppen

 Er zijn leuke originele woondecoratie winkels, trendy boutiques ,maritiem kleding en schoenenwinkels. De eilandwinkeltjes hebben een ruim assortiment aan streekproducten zoals een verrukkelijk kruidenbittertje, bonbons en nog veel meer.Na het shoppen kun je er heerlijk een verfrissing of warme chocomelk bestellen op een van de terrassen. Voor meer informatie kunt uw de links bekijken over vlieland. 

Wellness

Wilt u tijdens uw vakantie eens iets anders.Laat uw dan verwennen en weer opladen.Rust en ontspannen bij een van de luxe wellness & beuatysalons op vlieland. Uw kunt er diverse behandelingen reserveren.Zweten in een houten finse sauna of een ontspannen jaccuzi bad nemen.Er zijn yoga sessies op het eiland.Laat je verrassen door een luxe chocoladepakking of een unieke fish spa voor uw voetenverzorging.Wilt u overnachten en uw vakantie doorbrengen in een vakantie accommodatie  met een eigen privé sauna, stoomdouche of whirlpool.Voor meer informatie klik op de onderstaande knop.

schelpen
vlieland rondtour vliehors

Cultuur & evenementen

Een dagje mee met de Vliehors express excursie.Tijdens je tocht onderweg zie je de natuur van dichtbij en ontdek je het eiland nog meer.Ook worden er regelmatig cultuur sport en muziek evenementen georganiseerd op Vlieland.1 x per jaar vindt plaats het muziekfestival Into the great wide open.De Horizontoer komt ook langs met verrassende straat optredens. je kunt meedoen aan diverse workshops ,yogha en er zijn educatieve excursies. Paardrijden of kitesurfen. Je hoeft je geen moment te vervelen op het eiland Vlieland.Voor uitgebreide informatie kunt uw terecht op de websites van Vlieland. 

Tot ziens op Vlieland